Friss sertéshús házhozszállítása Csongrád megye egész területén!

Bemutatkozás

Szövetkezetünk 1999. december 20. napján alakult 15 taggal. Jelenleg több, mint 50 tagunk van. 2018-ban több, mint 36000 db vágósertést értékesítettünk.

Fő célkitűzésünk a megalakulásnál a tagok sertéseinek biztonságosabb értékesítése volt, egyáltalán nem gondoltunk a feldolgozás lehetőségére. Megalakuláskor a tagok nagy része háztáji állománnyal rendelkezett, melyet hosszú, módszeres munkával sikerült a mai kornak megfelelő mennyiségű és minőségű állományokká fejleszteni. Elindítottunk egy programot, melyben módszeres fajtaválasztással, fajtára szabott takarmányozással, folyamatos szaktanácsadással elértük, hogy jelenleg a tagság döntő többsége változtatott régi, elavult hízlalási módszerein. Kialakultak és folyamatosan kialakulóban vannak az úgynevezett „kis nagyüzemek”, melyek megfelelő minőséget és mennyiséget állítanak elő. Ugyanakkor nem akartunk „ húsgyárakat” létrehozni, ( húsgyár = mindegy milyen körülmények között, mindegy milyen takarmányból gyorsan nagy súlygyarapodással hizlalni, és ízetlen, színtelen vacak húst létrehozni.).

Sertés tartása

Megtartottuk a gabonaalapú takarmányozást, a sertés komfortérzete fontos számunkra. Minden tagunknál szalmán tartjuk a sertéseket, lehetőleg nagyobb csoportokban a stressz csökkentése érdekében. A telepek nagy részén a malacoknak elkerített kifutó áll rendelkezésükre, több mozgást biztosítunk nekik, ezáltal egy picit másabb lesz az izomfelépítése. Igaz így lassabban híznak a sertések, de ez a hús minőségében, ízében, zamatában egyértelműen észrevehető.

Terveink

Húsipari tevékenységünket 2018 nyarán kezdtük. Jelenleg friss sertéshúsokat forgalmazunk. Terveink között szerepel, hogy a saját sertéshúsból ( és tényleg húsból) hagyományos technológiával készítünk késztermékeket is.

Antibiotikum-mentes sertéshizlalás

Az utóbbi 2 évben sikerült teljesen elhagyni az antibiotikumok használatát az állatok felnevelése során. A természetes kiegészítők, gyógynövények illóolajainak és kivonatainak, a HERBAMIX* PREVENTOR, az INHIBITOR és a MAXMEAT oldatok itatásával sikerült megvalósítani az antibiotikum-mentes sertéshizlalást, hogy az állatok egészségesek legyenek és húsuk minősége is javuljon. Olvasd el Dr. Senánszky Csaba állatorvos szakmai véleményét a folyamatról!

Szolgáltatásunk

  • 100% magyar termék
  • Helyi ellenőrzőtt állattartóktól származó hús
  • Megbízhatóság
  • Garantált minőség

Kiemelt termékeink