BEMUTATKOZÁS

Szövetkezetünk 1999. december 20. napján alakult 15 taggal. Jelenleg több, mint 50 tagunk van. 2018-ban több, mint 36000 db vágósertést értékesítettünk.

Fő célkitűzésünk a megalakulásnál a tagok sertéseinek biztonságosabb értékesítése volt, egyáltalán nem gondoltunk a feldolgozás lehetőségére. Megalakuláskor a tagok nagy része háztáji állománnyal rendelkezett, melyet hosszú, módszeres munkával sikerült a mai kornak megfelelő mennyiségű és minőségű állományokká fejleszteni. Elindítottunk egy programot, melyben módszeres fajtaválasztással, fajtára szabott takarmányozással, folyamatos szaktanácsadással elértük, hogy jelenleg a tagság döntő többsége változtatott régi, elavult hízlalási módszerein. Kialakultak és folyamatosan kialakulóban vannak az úgynevezett „kis nagyüzemek”, melyek megfelelő minőséget és mennyiséget állítanak elő. Ugyanakkor nem akartunk „ húsgyárakat” létrehozni, ( húsgyár = mindegy milyen körülmények között, mindegy milyen takarmányból gyorsan nagy súlygyarapodással hizlalni, és ízetlen, színtelen vacak húst létrehozni.).